Van jouw GFT maken wij (vloeibare-) zeep!

Organisch afval recyclen

Organisch afval bestaat allang niet meer alleen uit GFT afvalstroom, maar ook uit andere specifieke stromingen zoals sinaasappelschillen, appelrestanten en restafval van champignons en suikerriet. De voedselketen heeft al jaren grote impact op het milieu. Wij proberen deze impact te reduceren door circulair met deze stromingen om te gaan en te recyclen naar nieuwe grondstoffen.

Van deze nieuwe grondstoffen worden circulaire producten gemaakt. Een lekker ruikende handspray met frisse orange geur, gemaakt van sinaasappelschillen die anders waren weggegooid. Of een luxe, duurzame laptop sleeve van appelrestanten. Deze circulaire producten kunnen gebruikt worden in algemene ruimtes of als een duurzame cadeau worden gegeven aan werknemers, zakenrelaties en bezoekers.

GFT afval recyclen

Zie jij als horecaonderneming, bedrijfsrestaurant of kantoor elke dag nog veel etensresten in de afvalbak belanden? Maak de duurzame stap om circulair met je GFT afvalstroom om te gaan. Wij zorgen dat het gerecycled wordt naar compost. Daarnaast levert het voor de verwerking van compost nog 1/3 deel biogas op, dat als groene energiebron wordt ingezet. Dubbel keer zo duurzaam dus!

Mensen denken vaak dat ze niet veel restafval van GFT hebben, omdat het weinig volume heeft in vergelijking met bijvoorbeeld plastic. Toch bestaat 32% van je restafval uit GFT en etensresten. Dus het is zeker de moeite waard om als onderneming ook deze stroming te scheiden en te recyclen voor nieuwe grondstoffen.

GFT-en-etensresten-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Fruit

  • Losse thee

  • Gekookt keukenafval

  • Etensresten

In 4 stappen circulair met je GFT afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het GFT (organisch) afval goed scheidt van ander afval. Want dan pas kunnen we het recyclen! Wij hebben hier speciale afvalscheidingsstations die goed afsluiten voor in openbare ruimtes.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Milieuvriendelijke wagens halen het GFT (organisch) afval bij jouw organisatie op en brengen het naar een verwerkingslocatie.

Heb je een dominerende hoofdstroom binnen je GFT-afval zoals sinaasappelschillen of koffiedik? Dan kan je deze ook apart laten verwerken.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

Bij de verwerkingslocatie wordt je GFT (organisch) afval verwerkt naar nieuwe grondstoffen. Als je meerdere stromen hebt binnen je GFT-afval krijgen deze een eigen toepassing in nieuwe producten. Zo worden er van sinaasappelschillen andere producten gemaakt dan van suikerriet.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Als organisatie draag jij nu je steentje bij aan de circulaire economie en wordt er van het organisch afval de onderstaande nieuwe producten gemaakt.

Wil je ook graag het compost gebruiken voor je onderneming? Vraag dan bij ons een offerte aan!

Circulaire producten gemaakt van organische stromingen

unwaste-handdesinfectie

Antibacteriële handspray

Ben jij ook gek op sinaasappelgeur? Wij maken circulaire producten van sinaasappelschillen, namelijk zeepblokken, vloeibare zeep en antibacteriële handspray.

eco-cooler

Wijnkoeler

Er is zelfs iets te maken van mycelium en lokaal geproduceerd hennepafval, oftwel champignons. Namelijk een wijnkoeler!

apple-leather-laptopsleeve

Laptop sleeve

Van appelrestanten maken wij luxe etuis, laptop sleeve en sleutelhangers in trendy kleuren!

250 x 250 px (1)

Waterfles

Een gerecyclede waterfles, gemaakt van suikerriet afval. Geschikt voor elke werknemer als duurzaam initiatief!

Door het recyclen van een volle afvalbak behaal je de volgende besparingen!

Warmte voor
0
huidhouden per dag

0

Kilogram compost

Enkele Product for Product klanten

Klaar om van jouw afval een nieuw product te maken?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. Wij maken jouw afval op kantoor de grondstof voor het product van morgen. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?