Van jouw glas maken wij nieuwe glazen!

Glas recyclen

Ongeveer 71% van het glas afval vindt zijn weg terug om gerecycled of hergebruikt te worden. Zo wordt een glazen statiegeld fles die je terug brengt naar de supermarkt zo'n 10 à 30 keer opnieuw gevuld! Uiteraard worden deze flessen eerst goed gereinigd. Glas afval in de vorm van scherven zijn voor 100% in te zetten voor productie van nieuw glas. Maar glas afval is ook goed te recyclen tot nieuwe circulaire producten. Weten hoe dat in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over.

Nieuwe producten van oud glas

Van oude wijnflessen maken wij glazen, herbruikbare flessen, kaarsenhouders en zelfs lampen! De wijnflessen die wij gebruiken worden 'gered' voordat ze worden weggegooid in de glasbak waardoor ze in het geheel hergebruikt kunnen worden en een tweede leven krijgen.

glas-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Glazen flessen

  • Potjes van drank, eten & cosmetica

In 4 stappen circulair met je glas afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1

De eerste stap is dat je als organisatie het glas goed scheidt van ander afval, want dan pas kunnen we het recyclen! Let wel op, het gaat hierbij om verpakkingsglas, dus glazen potten en flessen van eten en drinken. Ander glas hoort niet in de glasbak in verband met een andere smelttemperatuur. Wij hebben speciale afvalscheidingsstations om het scheiden makkelijker te maken. Indien er veel glas vrijkomt kan je ervoor kiezen dit op kleur te scheiden.

afval-recyclen

Stap 2

Na het gescheiden inzamelen zorgen wij ervoor dat het glas naar afvalrecycling bedrijven wordt gebracht. Deksels, doppen, kurken en etiketten worden vervolgens met een magneet en een luchtstroom uit het glas afval gehaald, zo hou je een schone afvalstroom over. Het glas wordt hierna gesorteerd op kleur en in kleine scherven gebroken.

circulaire-producten-produceren

Stap 3

Wanneer jouw glas is gerecycled naar een nieuwe grondstof, gaat het naar verschillende fabrieken die er nieuwe glazen producten van maken. In de fabriek wordt het glas in hete ovens verhit tot de scherven smelten en vloeibaar worden. Dit vloeibare glas wordt in verschillende mallen gegoten waardoor er nieuwe producten ontstaan.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4

Jij als organisatie koopt circulaire producten in om die vervolgens weer opnieuw te scheiden, hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond!

Je had vast niet gedacht dat dit allemaal mogelijk was met een simpel glazen flesje of potje!

Circulaire producten gemaakt van jouw glas

Fles-gemaakt-van-gerecycled-glas

Flessen

Deze flessen zijn gemaakt van gerecyclede wijnflessen

kaars-houder-gemaakt-van-gerecycled-glas

Kaarsenhouder

Van een oude wijnfles tot glazenhouder

Beker-gemaakt-van-gerecycled-glas

Bekers

Voor een longdrink, whiskey of een glas water, wij hebben in elk formaat een beker

lampen-gemaakt-van-gerecycled-glas

Lampen

Een mooie lamp waar nog goed te zien is dat het voorheen een wijnfles was

Door het recyclen van glas behaal je de volgende besparingen!

%
van het gebruikte glas wordt gerecyceld
%
energie wordt bespaard.
%
van nieuwe glas bestaat uit oud glas

Enkele Product for Product klanten

Start jij ook met circulair inkopen?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. We moeten grondstoffen blijven hergebruiken door circulaire producten te kopen. En we moeten bij aanschaf al nadenken over end-of-life. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?