Van jouw textiel maken wij nieuwe notitieboeken!

Textiel recyclen

Als onderneming duurzaam omgaan met je textielafval? Wij recyclen textiel zoals textielresten, leer, handdoeken, oude kleding, bedrijfskleding en uniformen. Ook als oude kleding niet meer terug op de markt mag komen, worden deze eerst professioneel vernietigd voordat het voor textielrecycling wordt ingezet. Wij zorgen dat het textielafval wordt opgehaald en hiervoor nieuwe circulaire producten voor terugkomen, die jij als organisatie eenvoudig terug kan gebruiken als dagelijkse kantoorartikelen of geschenken.

Circulaire textiel producten

Het mooiste en duurzaamste initiatief is natuurlijk om oude bedrijfskleding te recyclen naar circulaire stoffen of garens die je voor je nieuwe uniformen kunt gebruiken. Daarom staan wij altijd open om naar de mogelijkheden te kijken voor nieuwe circulaire textielproducten aangepast op de branding van jouw eigen merk. Daarnaast hebben we in ons huidig assortiment gerecyclede kantoorbenodigdheden gemaakt van textielafval zoals notitieboeken, een etui, een bekerhouder, laptop- en tablethoes, om het dagelijks leven een stukje duurzamer te maken.

kleding-en-textiel-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Kapotte en versleten kleding

  • Oude schoenen

  • Poetsdoeken

  • Oud beddengoed

  • Handdoeken

In 4 stappen circulair met je textiel afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het textiel goed scheidt van ander afval in plastic zakken. Zo voorkom je dat er vocht bijkomt en de kleding niet beschadigd of vervuild raakt.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Milieuvriendelijke wagens halen het textiel bij jouw organisatie op en brengen het naar de locatie waar het wordt gesorteerd. Als oude uniformen of kleding die om een andere reden niet terug op de markt mogen komen, wordt dit eerst professioneel vernietigd.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

De kleding en ander textiel dat niet meer in de originele vorm bruikbaar is, kan goed worden ingezet voor textielrecycling. Ook kunnen de materialen vermalen worden totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen noemen we dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt, zoals tassen. Het kan ook als vulmateriaal voor onder andere meubilair worden ingezet.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Jij als organisatie koopt nieuwe circulaire producten in om die vervolgens weer opnieuw te scheiden, hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond!

Zie hieronder een aantal leuke voorbeelden! Welke producten spreken jou aan?

Circulaire producten gemaakt van verschillende textiel afvalstromingen

gerecyclede-tablethoes

Tablethoes

Tablethoes gemaakt van gerecycled textielresten.

geryclede-notitieboeken

Notitieboeken

Notitieboeken gemaakt van gerecycled leer.

gerecyclede-pantoffels

Pantoffels

Gerecyclede pantoffels, gemaakt van gerecyclede handdoeken.

gerecycled-t-shirt

T-shirt

Circulair t-shirt, gemaakt van gerecyclede uniformen.

Textiel recycling zorgt voor de hoogste CO2 besparing van alle recyclebare afvalstromen

Per kilo
0
Kilogram CO2

Enkele Product for Product klanten

Start jij ook met circulair inkopen?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. We moeten grondstoffen blijven hergebruiken door circulaire producten te kopen. En we moeten bij aanschaf al nadenken over end-of-life. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?