Product for Product

Product for Product

Jouw oud papier recyclen tot hygiënepapier? Volg het gratis webinar!

De papierkringloop is een van de makkelijkste circulaire processen die kan worden toegepast binnen een kantoororganisatie.

De kringloop van papier en karton in Nederland is een voorbeeld van een duurzame productieketen. Papier en karton zijn heel goed te recyclen en worden altijd na afdanking op grote schaal gescheiden ingezameld om opnieuw als grondstof te dienen. Deze grondstof wordt gecombineerd met nieuwe vezels uit hernieuwbare bossen.

In ons kleine landje lukt het ons om jaarlijks ongeveer 90%* van al het papier en karton dat geproduceerd wordt te recyclen. 87%* van dit oud papier wordt verwerkt in nieuw gerecycled papier.

De papierkringloop is daarom hét voorbeeld voor de circulaire economie en is voor bedrijven een van de makkelijkste circulaire processen die binnen een organisatie kan worden toegepast.

Maar wist je ook dat oud papier gerecycled wordt tot hygiënepapier? Zoals papieren handdoekjes, toiletpapier en poetspapier. Dit zijn veelvoorkomende en essentiële verbruiksartikelen voor op kantoor.

Om deze papierkringloop makkelijk te integreren binnen jouw kantoororganisatie organiseren wij een gratis webinar over circulair inkopen: oud papier recyclen tot hygiënepapier.

Frans van den Berge en Duco van der Markt vertellen je hoe het recyclingproces in elkaar steekt van oud papier naar hygiënepapier, leggen uit hoe je het circulaire proces gemakkelijk integreert binnen je organisatie en welke besparingen het je als bedrijf oplevert.

Meld je nu aan voor de webinar en ontdek hoe jij kan starten met een circulair inkoopproces, waarmee je duurzamer kan inkopen en bijdraagt aan een betere wereld.

 

*Bron: Het Informatiecentrum Papier & Karton