Product for Product

Product for Product

Nationale klimaatweek: gratis webinar single use koffiebekertjes

Wij als Nederlanders besparen samen al energie, maar het kan natuurlijk altijd beter. Bij de Nationale Klimaatweek 2022 staan we stil bij het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen.

Een groot deel van de Nederlandse bedrijven, overheden en huishoudens helpen hier al aan mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor elkaar, een groener Nederland én natuurlijk onze portomonnee. Alleen we zijn er nog niet. Wat betreft de afgesproken CO2-doelen vanuit de overheid moet er nog veel gebeuren. Om elkaar te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat organiseert de overheid van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek.

Daarom organiseren wij op 3 november om 12 uur vanuit Product for Product weer een inhoudelijk webinar, waar je gratis aan kan deelnemen.

Circulair inkopen: alternatieven voor single use koffiebekertjes

Vanaf 1 juli 2023 komen er vanuit de overheid nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers en plastic voedselverpakkingen. Deze maatregelen komen voort uit de Europese Single Use Plastics richtlijn. De Europese Unie wil het plastic verbruik drastisch verminderen met als voornaamste doel plastic zwerfafval in het milieu tegen te gaan, denk hier bijvoorbeeld aan de plastic soep.

In dit webinar wordt uitgebreid toegelicht wat deze SUP-maatregelen precies voor je koffiebekertjes betekenen en welke alternatieven hiervoor mogelijk zijn.

Agenda webinar

  • Wat is circulair inkopen?
  • Wat zegt de nieuwe wetgeving omtrent single use bekertjes?
  • Wat zijn de alternatieven voor deze nieuwe maatregelen?
  • Tijd voor het beantwoorden van jouw vragen