We maken jouw bedrijf circulair!

Product for Product is op een missie om kantoren in Nederland circulair te maken. Dit doen wij op basis van meer dan 70 jaar ervaring met de inzameling en verwerking van circulaire afvalstromen. We zijn ervan doordrongen dat de manier waarop we als maatschappij op dagelijkse basis omgaan met de waardevolle grondstoffen van de aarde niet langer duurzaam of te verantwoorden is. Er zijn vele mogelijkheden om grote (en kleine) stappen te maken bij kantoren.

Acties die we daarbij kunnen voorstellen zijn bijvoorbeeld; het scheiden van je papieren handdoekjes, het logisch inrichten van je kantooromgeving om circulariteit te promoten of het kritisch kijken naar de producten die je inkoopt.

Deze volledige aanpak van je afval tot je producten is wat Product for Product uniek maakt in zijn soort. Wij zijn overtuigd dat we van het afval van vandaag, de producten van morgen kunnen maken!

Earth Overshoot Day

28 juli - #Earth #OvershootDay

Een zwarte dag voor de aarde. En voor onszelf. Earth Overshoot Day staat voor het moment dat we met zijn allen op aarde de natuurlijke grondstoffen voor dit jaar al hebben opgemaakt.

Het is aan ons, de mens, om deze datum terug te dringen. Daarom moeten wij in actie komen! Zo kunnen we samen Earth Overshoot Day, die afgelopen jaar op 28 juli viel, terugdringen naar het einde van het jaar.

Dat kan onder andere door kritisch te kijken naar de grondstoffen die we gebruiken. Waar kunnen we meer doen met minder.

Bij Product for Product vinden wij het belangrijk dat we onze footprint kleiner maken door de waarde te behouden van de grondstoffen die wij al hebben. Dit doen wij door bedrijven op een laagdrempelige manier mee te nemen in de wereld van circulair ondernemen. Wij halen afval op, maken daar nieuwe producten van en leveren deze gerecyclede producten weer terug. Na de levensduur van de producten begint de cirkel weer opnieuw. Door deze werkwijze dragen wij bij aan een circulaire economie, worden grondstoffen keer op keer hergebruikt en zijn daardoor minder nieuwe grondstoffen nodig.

eod2022_1600x900 klein

Een betere wereld dankzij jouw onderneming

Centraal in de in 2015 opgestelde Agenda voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties staan de 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Doelstellingen die alle landen, waaronder ook Nederland, tot directe actie oproepen.

Samen met jou werken we aan doelstelling #12
'Duurzame consumptie en productie'.

We zijn op een missie om het inkoopproces van kantoren drastisch te veranderen. Zo kijken we verder dan de inkoopprijs en wegen we ook de niet-financiële effecten zoals de herkomst van de grondstof van je producten mee. We helpen je vragen stellen over de afkomst en de 'end of life' van producten. Zo helpen we je de impact van jouw onderneming te beperken!

Social_development_goal_12

Meedoen is simpel

Zijn de nieuwe producten die je koopt langdurig te gebruiken? Zijn ze recyclebaar? En wat gebeurt er eigenlijk met jouw afval nadat dit in de afvalbak is beland? Allemaal vragen die je stelt wanneer je circulair gaat ondernemen. We helpen je om deze vragen voor jouw organisatie te beantwoorden. Alle organisaties zijn immers weer anders en hebben hun eigen vraagstukken. Onze experts kijken met je mee, geven je praktische tips voor op de werkvloer en maken samen met jou keuzes in je productaankoop.

Neem per e-mail of direct via +31 (0)85 0482 460 contact met ons op en bekijk de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Product for Product?

circulair inkopen

We helpen je direct om je duurzaamheidsdoelstellingen te behalen!

Vele organisaties zoals Philips, High Tech Campus en Gemeente Hoorn gingen je al voor.

Wij maken de hele circulaire cirkel van je producten rond. Van inkoop tot 'end of life'.

1-op-1 contact met onze experts voor maatwerk oplossingen voor jouw organisatie.

Je spaart 'groene punten' bij al je bestellingen en plant daarmee bomen in Ethiopië.

Download het praktisch stappenplan circulair inkopen.

Wil je ook starten met circulair inkopen op je kantoor? Of ben je misschien al gestart en wil je dit graag verder uitbreiden. Speciaal voor jou hebben we dit whitepaper "Praktisch stappenplan voor circulair inkopen op kantoor" geschreven. We geven je praktische tips en handvaten om ook met jouw kantoor een verschil te maken. Download hem nu helemaal gratis.