De weg naar Circular Cups

Koffiedrinken zonder schuldgevoel

Duurzame innovatie: Ons verhaal met ABN AMRO

Bij ABN AMRO heeft een kleine verandering geleid tot grote resultaten. Door samen te werken met Product for Product, hebben zij hun dagelijkse koffieconsumptie omgevormd tot een krachtig symbool van duurzaamheid. Lees hoe deze samenwerking zowel het milieu als hun bedrijfscultuur ten goede is gekomen.

De overstap van ABN AMRO naar onze Circular Cups is meer dan een milieuvriendelijke maatregel; het is een voorbeeld van hoe duurzame praktijken ook zakelijk rendabel kunnen zijn. In deze transitie hebben we nauw samengewerkt met ABN AMRO om niet alleen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook om een positieve invloed uit te oefenen op hun bedrijfscultuur en werkomgeving.

Deze verandering was geen solo-inspanning, maar een samenwerking waarbij elke medewerker van ABN AMRO betrokken was. Het betekende een verschuiving in denkwijze, van het bekijken van duurzaamheid als een kostenpost naar het zien als een investering in de toekomst. Het resultaat? Een organisatie die niet alleen ecologisch bewuster is, maar ook efficiënter en innovatiever opereert.

Dit verhaal is niet alleen inspirerend, het is ook een bewijs dat duurzaam ondernemen en economische voorspoed hand in hand gaan. We nodigen je uit om meer te leren over de reis van ABN AMRO en hoe kleine, bewuste stappen kunnen leiden tot significante veranderingen, zowel voor het milieu als voor de bedrijfsresultaten.

Take-aways

  1. Eliminatie van Wegwerpbekers: In zes maanden tijd heeft ABN AMRO alle wegwerpbekers uit hun kantoren verwijderd, wat leidde tot een aanzienlijke vermindering van hun afvalvoetafdruk.
  2. Financiële Besparingen: Door de overstap naar herbruikbare cups bespaart ABN AMRO nu jaarlijks ongeveer €25 per medewerker, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn.
  3. Verbeterde Werknemerstevredenheid: Deze groene initiatieven hebben geleid tot een positievere werkomgeving, waarbij medewerkers zich meer betrokken en gewaardeerd voelen.
  4. Cultuur van Duurzaamheid: ABN AMRO heeft een belangrijke stap gezet in het opbouwen van een bedrijfscultuur die duurzaamheid waardeert en bevordert, wat de organisatie een concurrentievoordeel geeft.

Verder kijken dan een koffiebeker ..

Ben je klaar om te ontdekken hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd financieel kan profiteren? Neem een kijkje in de reis van ABN AMRO en laat je inspireren door hun succes.

Download onze gedetailleerde casestudy en begin jouw eigen duurzaamheidsreis.

Waarom kiezen voor Product for Product?

circulair inkopen

We helpen je direct om je duurzaamheidsdoelstellingen te behalen!

Vele organisaties zoals Philips, High Tech Campus en Gemeente Hoorn gingen je al voor.

Wij maken de hele circulaire cirkel van je producten rond. Van inkoop tot 'end of life'.

1-op-1 contact met onze experts voor maatwerk oplossingen voor jouw organisatie.

Je spaart 'groene punten' bij al je bestellingen en plant daarmee bomen in Ethiopië.

Download het praktisch stappenplan circulair inkopen.

Wil je ook starten met circulair inkopen op je kantoor? Of ben je misschien al gestart en wil je dit graag verder uitbreiden. Speciaal voor jou hebben we dit whitepaper "Praktisch stappenplan voor circulair inkopen op kantoor" geschreven. We geven je praktische tips en handvaten om ook met jouw kantoor een verschil te maken. Download hem nu helemaal gratis.