Circulair inkopen

Ik wil circulair inkopen en daarmee mijn ecologische voetafdruk verkleinen.

"Circulair inkopen is het aanschaffen van producten en diensten met de intentie om de levenscyclus ervan te verlengen en de impact op het milieu te minimaliseren. Dit wordt bereikt door te focussen op hergebruik, reparatie, en recycling van producten aan het einde van hun levensduur."

De stappen naar circulair inkopen

Huidige inkoopbeleid analyseren

We starten met een grondige analyse van jouw huidige inkoopbeleid en identificeren samen de circulaire ambities en mogelijkheden binnen je organisatie. Wij noemen dit de nulmeting. Hierbij ligt de focus op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van hergebruik en recycling.

R-model als leidraad

Met behulp van het r-model begeleiden we je door de diverse stadia van circulair ondernemen: van Refuse (weigeren) en Reduce (verminderen) tot Reuse (hergebruiken), Repair (repareren), Refurbish (opknappen), Remanufacture (herfabriceren), en Recycle (recyclen). We identificeren samen de meest relevante r-strategieën voor jouw bedrijf.

Selectie van circulaire producten

We zoeken en selecteren producten die aansluiten bij jouw circulaire ambities. De focus ligt op producten die duurzaam en verantwoord zijn geproduceerd en die aan het einde van hun levensduur gemakkelijk kunnen worden teruggenomen, hergebruikt of gerecycled. Wij maken deze producten beschikbaar in onze webshop zodat je ze eenvoudig kan bestellen.

Implementatie en begeleiding

Bij de implementatie van circulaire inkoopprocessen bieden we voortdurende ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat deze processen naadloos worden geïntegreerd in je dagelijkse bedrijfsvoering en de beoogde transitie wordt behaald in het gewenste tijdsbestek.

Maak de cirkel compleet: afval reduceren en impact meten

"We bieden een naadloze overgang naar milieuvriendelijkere aankopen, helpen bedrijven grondstoffen, CO2-uitstoot en energie te besparen, en zetten afval om in waardevolle grondstoffen."

Impactrapportage en evaluatie

We stellen gedetailleerde impactrapportages op die de gerealiseerde circulaire vooruitgang binnen je organisatie documenteren, van verminderde CO2-uitstoot tot besparingen in grondstoffen en afvalreductie. Deze rapportages bieden waardevolle inzichten voor verdere verbetering en optimalisatie.

impactrapportage op scherm
Paxa-afvalbakken

Optimalisatie van Afvalbeheer

We analyseren het vrijkomende afval binnen je organisatie en ontwikkelen strategieën om dit afval te reduceren, te scheiden, en uiteindelijk om te zetten in nieuwe grondstoffen of producten. Voor optimale scheiding leveren we een breed scala aan afvalscheidingssystemen voor hulp bij optimale scheiding.

Een betere wereld dankzij jouw onderneming

Social_development_goal_12

Centraal binnen de in 2015 opgestelde Agenda voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties staan de 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Doelstellingen die alle landen, waaronder ook Nederland, tot directe actie oproepen.

Samen met jou werken we aan doelstelling #12 'Duurzame consumptie en productie'.

We zijn op een missie om het inkoopproces van kantoren drastisch te veranderen. Zo kijken we verder dan de inkoopprijs en wegen we ook de niet-financiële effecten zoals de herkomst van de grondstof van je producten mee. We helpen je vragen stellen over de afkomst en de 'end of life' van producten. Zo helpen we je de impact van jouw onderneming te beperken!

Gratis intakegesprek

Vraag een vrijblijvende afspraak aan

Wij ondersteunen je graag bij de transitie naar circulair ondernemen. Of je nu de milieu-impact van je aangekochte producten wilt meten, circulaire producten wilt inkopen, of grondstoffen wilt aanleveren, wij hebben de oplossing voor jou!