Afvalbeheer met Product for Product

100% circulair met afval

Wij zijn van mening dat het voor klanten die de komende jaren stappen willen zetten in circulariteit belangrijk is om bij een partij aan te sluiten die afvaldienstverlener is én aanbieder van circulaire producten. Alleen zo kan je 100% circulair ondernemen snel en eenvoudig mogelijk maken.

Niet elke afvaldienstverlener is in staat om alle nieuwe en toekomstige recyclebare afvalstromen in te zamelen en/of te verwerken. Zeker omdat nieuwe technieken vaak op kleine schaal starten. Wij proberen zoveel mogelijk betrokken te zijn bij deze nieuwe en toekomstige initiatieven.

Alle afvalstromen onder 1 dak

Om maximaal mee te kunnen doen aan de circulaire economie van het afval, werken wij met verschillende afvaldienstverleners in Nederland om alle mogelijke en verschillende afvalstromen onder te brengen. Van grote landelijke afvaldienstverleners tot regionaal, lokaal of specialistische afvaldienstverleners. En natuurlijk aansluitend op ons Product for Product missie, de nieuwste initiatieven en de aangesloten fabrikanten.

Heb je zelf ideeën of vragen over een bepaalde afvalstroom? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Neem contact op met Product for Product voor antwoord op je vragen!

circulair-ondernemen-met-afval

De voordelen van ons afvalbeheer op een rij

Eén factuur voor alle afvaldiensten en bijbehorende milieurapportages. Maar ook al mogelijk bij één afvalstroom.

Onafhankelijk landelijk netwerk van afvaldienstverleners met flexibele en oplossingsgerichte diensten.

Monitoring van de afvalstromen en het doorvoeren van verbetertrajecten.

Minimalisering van indexeringen en prijsverhogingen.

Focus op duurzame en circulaire oplossingen.

Gebruik van regionale partijen om kilometers en daarmee het milieu te sparen.

Kies een afvalstroom en ontdek de mogelijkheden

Nieuwe circulaire producten

De recyclebare producten die je bij Product for Product hebt gekocht, komen uiteindelijk op een dag aan het einde van hun gebruiksduur. Door het afval goed te scheiden, kunnen deze producten samen met het andere gescheiden afval, weer dienen als grondstof voor nieuwe circulaire producten.

Om het afval zo goed mogelijk te scheiden binnen jouw organisatie bieden wij een breed aanbod aan afvalscheidingssystemen en bijbehorende zakken aan.

Als het afval dan eenmaal goed gescheiden is, zal het ook door een afvaldienstverlener opgehaald moeten worden. Om de cirkel van het circulaire product rond te maken, wordt het gescheiden afval verdeeld over diverse fabrikanten, die er vervolgens nieuwe producten maken. Deze nieuwe circulaire producten kunnen wij weer aan onze klanten verkopen. Maar ook belangrijk zijn de duurzame verwerking, transportafstand, transparantie en certificering van de fabrikant.

Download het praktisch stappenplan circulair inkopen.

Wil je ook starten met circulair inkopen op je kantoor? Of ben je misschien al gestart en wil je dit graag verder uitbreiden. Speciaal voor jou hebben we dit whitepaper "Praktisch stappenplan voor circulair inkopen op kantoor" geschreven. We geven je praktische tips en handvaten om ook met jouw kantoor een verschil te maken. Download hem nu helemaal gratis.