Van jouw karton maken wij nieuwe ordners!

Karton recyclen

Karton is voor 100% te recyclen en daarom voor ons een waardevolle grondstof voor nieuwe circulaire producten. Wij maken er niet alleen nieuw karton van, maar ook nog zoveel andere duurzame producten als een Wikkelhouse, scheidingswanden, prullenbakken, laptopstandaarden en dagelijkse kantoorbenodigdheden. Maar hiervoor hebben we natuurlijk wel jouw afval nodig! Wij zorgen dat het afval wordt opgehaald, gerecycled en bieden de nieuwe circulaire producten ervoor terug.

Wikkelhouse gemaakt van karton

Een unique modulair concept waarmee je een (vakantie)woning, kantoorpand of showroom kan creëren op een zelfaangewezen plek. Een Wikkelhouse wordt gemaakt van jouw kartonafval in combinatie met hout. De woning bestaat uit individuele standaardsegmenten die eenvoudig worden gekoppeld met verborgen verbindingen. Bovendien kunnen de segmenten steeds opnieuw worden hergebruikt en zijn ze 100% recyclebaar. Wikkelhouse voldoet aan de gestelde criteria voor een tijdelijke of permanente huisvesting.

papier-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Golfkarton

  • Massief karton

  • Vouwkarton

  • Drankverpakking (PMD afval)

In 4 stappen circulair met je karton afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het karton goed scheidt van ander afval. Wij hebben hier speciale afvalscheidingsstations voor dat scheiden nog makkelijker maakt. De afvalstroom drankverpakking kan ook als PMD (plastic, metaalverpakkingen en drankkartons) ingezameld worden.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Milieuvriendelijke wagens halen het karton bij jouw organisatie op en brengen het naar een verwerkingslocatie. Daar wordt van het karton eventuele vervuiling verwijderd. Daarna wordt de stroming naar de papierfabriek gebracht waar het tot grondstof wordt verwerkt.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

Wanneer jouw karton is gerecycled naar een nieuwe grondstof, gaat het naar verschillende fabrieken die er nieuwe kartonnen producten van maken.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Als organisatie koop je de nieuwe circulaire producten in om die vervolgens later na de levensduur weer opnieuw te scheiden. Deze afvalstroom wordt dan ook weer opnieuw opgehaald en gerecycled door ons. Hiermee maak je als bedrijf de circulaire cirkel rond!

Circulaire producten gemaakt van jouw kartonafval

kantoorartikelen-gemaakt-van-karton

Kantoorbenodigdheden

Creëer een duurzame werkplek door kartonnen scheidingswanden, prullenbakken en laptop standaarden te plaatsen.

wikkelhouse

Wikkelhouse

Eigentijds kantoor of showroom? Wikkelhouse is een unique concept, gemaakt van duurzame materialen.

gerecycled-printpapier

Printpapier

Gerecycled printpapier in allerlei wittinten, van de gerecyclede look (CIE 85) tot spierwit (CIE 150).

Tork-dispenser

Hygiëne papier

Gerecycled toiletpapier, gerecyclede handdoekjes en gerecyclede poetsdoekrollen voor in de algemene ruimtes in jouw organisatie.

Door het recyclen van karton behaal je de volgende besparingen!

0
Bomen

0

Kilogram CO2

0

Liter water

0

kWh Energie

Enkele Product for Product klanten

Klaar om van jouw afval een nieuw product te maken?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. Wij maken jouw afval op kantoor de grondstof voor het product van morgen. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?