Van jouw metaal maken wij nieuwe afvalbakken!

Metaal recyclen

Metalen zijn oneindig recyclebaar. Vaak levert metaal afval een vergoeding op wanneer je deze inlevert bij de daarvoor bestemde afvalrecycling bedrijven. Het scheiden van deze afvalstroom is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Wij maken van gerecycled metaal weer nieuwe circulaire producten! Weten hoe dat in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over..

Circulaire producten van metaal

Van gerecycled metaal maken wij afvalscheidingsstations die goed afsluiten, lampen, meubilair, kapstokken, posters en wordt het verwerkt in kantoorartikelen zoals de metalen sluiting op ordners. Mis je een product die je graag van gerecycled metaal wil bestellen? Wij ontwikkelen dit graag samen met jou. De mogelijkheden zijn oneindig net als het recyclen van metaal.

metaal-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Staal (ijzer)

  • Aluminium

  • Koper

  • Lood

  • Zink

In 4 stappen circulair met je metaal afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het metalen goed scheidt van ander afval, want dan pas kunnen we het recyclen! Voor de kleine metalen stromen zoals blik hebben wij hier speciale afvalscheidingsstations dat scheiden nog makkelijker maakt. Deze metalen mogen mee in de afvalstroom PMD (Plastic, Metaalverpakkingen en Drankkarton). Grote metalen worden verzameld in afzetcontainers.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Na het gescheiden inzamelen zorgen wij ervoor dat jouw metaal afval naar afvalrecyclingbedrijven wordt gebracht. Bij grote metalen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het inleveren van metaal. Inleveren van metalen is vaak ook mogelijk in de daarvoor bestemde milieustraten. Na het ophalen of inleveren worden de metalen gesorteerd per soort en naar de fabrieken gebracht.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

In de daarvoor bestemde fabrieken wordt het aangeleverde metaal omgesmolten. Het gesmolten metaal wordt ingezet om nieuwe producten van te maken. Soms kan metaal in zijn geheel worden hergebruikt zoals metalen balken in de bouw, alleen wordt metaal vaker omgesmolten tot nieuwe balken en producten dan dat metaal wordt hergebruikt.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Jij als organisatie koopt circulaire producten in om die vervolgens weer opnieuw te scheiden, hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond!

Je had vast niet gedacht dat dit allemaal mogelijk is met een simpel blikje van metaal!

Circulaire producten gemaakt van jouw gerecycled metaal

Lampen-gemaakt-van-gerecycled-metaal

Meubilair

Circulair het kantoor inrichten met onze circulaire kapstokken, lampen en posters.

afvalscheidingsstations

Afvalscheidingsstations

Afvalscheidingsstations gemaakt van jouw metaal afval, dit noemen wij dubbel duurzaam!

Kantoorartikelen-gemaakt-van-gerecycled-metaal

Kantoorartikelen

Verschillende kantoorartikelen gemaakt van 100% gerecycled materiaal. 

Enkele Product for Product klanten

Start jij ook met circulair inkopen?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. We moeten grondstoffen blijven hergebruiken door circulaire producten te kopen. En we moeten bij aanschaf al nadenken over end-of-life. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?