Van jouw papieren handdoekjes maken wij nieuw toiletpapier!

Papieren handdoekjes recyclen

Wij verzorgen 's werelds eerste recyclingservice van jouw gebruikte papieren handdoekjes. Samen met jou kunnen wij ervoor zorgen dat je papieren handdoekjes circulair worden gebruikt in jouw onderneming. De gebruikte papieren handdoekjes worden opgehaald en recyclen wij naar nieuwe handdoekjes en hygiënepapier. Hierdoor wordt jouw afval een grondstof. Je koopt de nieuwe hygiëneproducten weer eenvoudig bij ons in en het levert jouw onderneming ook nog eens duurzame besparingen op.

Bedrijven als horecasector, gezondheidssector, voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector kunnen deze service makkelijk implementeren. De hygiëne blijft natuurlijk gegarandeerd, maar wel gericht op de circulaire economie.

papieren-handdoekjes-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Gebruikte papieren handdoekjes

Product_for_product_logo_2021

Product for Product ontwikkelde samen met Tork
's werelds eerste recyclingservice voor papieren handdoeken.

Logo Tork

In 4 stappen circulair met je papieren handdoekjes afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

Werknemers en bezoekers maken gebruik van de sanitaire ruimtes zoals ze dat gewend zijn. Zij gooien na het afdrogen van hun handen het papieren handdoekje in de afvalbak. In de praktijk blijkt dat er niet meer dan 2% vervuiling ontstaat bij de inzameling van handdoekjes in de toiletruimte. Schoonmakers halen het (transparante) zakje uit de afvalbak en gooien dat in de rolcontainer waar de zakken met handdoekjes in verzameld worden tot het ledigingsmoment.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

De handdoekjes mogen niet bij het reguliere oud papier omdat ze door de nat-sterkte behandeling een apart recyclingproces doormaken en het handdoekje anders niet oplost. Milieuvriendelijke wagens halen de zakken met gebruikte papieren handdoekjes op en brengen ze naar de verwerkingslocatie. Daar worden de handdoekjes ontdaan van vervuiling en in balen geperst om ze zo efficiënt mogelijk naar de papierfabriek te vervoeren.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

Bij de papierfabriek aangekomen worden de handdoekjes geweekt in een groot bassin met warm water om de vezels van elkaar te scheiden. Vervolgens worden de vezels ontinkt en geperst tot nieuw papier, waardoor 95% van het water uit de vezels verdwijnt. Handdoekjes hebben ten opzichte van gewoon oud papier relatief meer vezels, waardoor je tot 85% van het handdoekje kan recyclen, wat bij gewoon papier 60% is.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

De gebruikte papieren handdoekjes komen terug in de circulaire cirkel als nieuwe papieren handdoekjes en ander hygiëneproducten. Deze producten kun je weer eenvoudig bij ons inkopen in de webshop. Wanneer je de handdoekjes weer opnieuw laat inzamelen maak je de handdoekjes in je organisatie circulair.

Circulaire producten gemaakt van jouw gebruikte handdoekjes

papieren handdoekjes gemaakt van gerecycled papier

Papieren handoekjes

In verschillende lagen, maten, kleuren en vouwen.

Gerecycled-toiletpapier

Toiletpapier

In verschillende lagen, maten en types.

gerecycled-poetspapier

Werk- en poetsdoeken

Van multifunctioneel poetspapier tot sterke reinigingsdoeken.

gerecyclede-tissues

Servetten, tissues & zakdoekjes

in verschillende lagen, maten, kleuren en vouwen.

Door het recyclen van papieren handdoekjes behaal je de volgende besparingen!

0%
Minder afval

0%

Minder kilogram CO2

Enkele Product for Product klanten

Klaar om van jouw afval een nieuw product te maken?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. Wij maken jouw afval op kantoor de grondstof voor het product van morgen. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?