Van jouw plastic maken wij nieuwe vuilniszakken!

Plastic recyclen

Het scheiden van plastic afval is voor veel mensen gelukkig al een gewoonte. Wij maken van jouw gerecyclede plastic afval nieuwe circulaire producten! Deze producten kunnen na hun levensduur opnieuw gerecycled worden. Weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over.

Circulaire plastic producten

Van het gerecyclede plastic maken wij verschillende circulaire producten. Zo hebben wij verschillende kantoorartikelen zoals pennen, notitieboekjes en plakbandhouders gemaakt van dit plastic. Naast de standaard kantoorartikelen worden er ook paraplu's, afvalzakken, horeca meubilair, nieuwe verpakkingen en nog veel meer producten gemaakt van gerecycled plastic.

plastic-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Plastic tassen

  • Plastic stoelen en tafels

  • Plastic flessen en flacons

  • Plastic verpakkingsmateriaal

In 4 stappen circulair met je plastic afval

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

De eerste stap is dat je als organisatie het plastic goed scheidt van ander afval, want dan pas kunnen we het recyclen! Wij hebben hier speciale afvalscheidingsstations voor dat scheiden nog makkelijker maakt. De afvalstroom plastic kan ook als PMD (Plastic, Metaalverpakkingen en Drankkarton) ingezameld worden. Na het gescheiden inzamelen zorgen wij ervoor dat jouw plastic afval naar de afvalrecycling bedrijven wordt gebracht.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

Wanneer de afvalstroom als PMD wordt ingezameld worden de metaalverpakkingen en de drankkartons gescheiden van het plastic. In de fabriek wordt het plastic vermalen en door gebruik te maken van speciale technieken worden de verschillende plasticsoorten in monostromen van elkaar gescheiden. Dit zijn PS, PP, PET en PE, want alleen deze soorten plastic kunnen gerecycled worden.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

Van het gescheiden plastic worden korrels gemaakt. Deze korrels gaan naar verschillende fabrieken die hier nieuwe circulaire producten van maken. Er zijn verschillende soorten plastic waar producten van gemaakt kunnen worden. Door de verschillende soorten plastic is er een breed en vooral divers aanbod in producten.

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Vervolgens koop jij de recyclebare plastic producten weer in om deze vervolgens na de levensduur weer opnieuw te scheiden. Hiermee maak jij als organisatie de circulaire cirkel rond.

Je had vast niet gedacht dat dit allemaal mogelijk is met een simpel plastic flesje of tasje!

Verschillende soorten plastic

PET-plastic

PET

PET (polyethyleentereftalaat) is een dunne plastic welk makkelijk te verbuigen is. De afvalstroom PET zie je vooral terug als plastic flesjes zoals je waterflesje en frisdrank flesjes. Van PET maken wij verschillende producten zoals: kantoorartikelen, tassen, een powerbank en meubels!

abs-keyboard

ABS

ABS (acrylonitril-butadieeen-syreen) is een hard plastic dat moeilijk te verbuigen is. De afvalstroom ABS zit in producten zoals speelgoed en elektronische apparaten zoals je toetsenbord en muis. Van ABS maken wij verschillende producten zoals rekenmachines, pasjeshouders en sleutelhangers!

PP-plastic

PP

PP (polypropeen of polypropyleen) is een hard maar flexibel plastic. De afvalstroom PP zie je vooral terug als schoonmaak flessen, shampoo flessen, jerrycans en plastic meubilair. Van PP maken wij verschillende producten zoals afvalbakken, lunchboxen en meubilair !

PE-plastic

PE

PE is (polyetheen of polythyleen) is een plastic soort met 2 stromen. HDPE (hoge dichtheid) is een dikke plastic gebruikt in speelgoed, emmers etc. LDPE (lage dichtheid) is een zachte plastic welk gebruikt wordt voor tasjes, afvalzakken en verhoudfolie. Van PE maken wij bijvoorbeeld kantoorartikelen en afvalzakken!

Circulaire producten gemaakt van jouw gerecycelde plastic

notitieboek-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Kantoorartikelen

Alles voor op kantoor van gemaakt van gerecycled plastic. Pennen, muismatten, laptopstands, notitieboeken en nog veel meer producten. 

Facilitaire-producten-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Facilitaire producten

Vuilniszakken, dispensers en afvalbakken allemaal gemaakt van gerecycled plastic! Perfect voor een makkelijke overstap naar circulaire producten.

meubilair-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Meubilair

Je volledige terras, kantine of vergaderruimte circulair inrichten met onze stoelen, tafels en krukjes van gerecycled plastic.

promotie-producten-gemaakt-van-gerecycled-plastic

Promotionele producten

Tassen, keycords, paraplu's, kleding, sleutelhangers, polsbandjes en nog veel meer promotionele producten van gerecycled plastic. 

Enkele Product for Product klanten

Klaar om van jouw afval een nieuw product te maken?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. Wij maken jouw afval op kantoor de grondstof voor het product van morgen. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?