Product for Product

Product for Product

Wat betekent de CIE-waarde van papier?

Bij al het printpapier in ons assortiment wordt een CIE-waarde getoond, deze varieert van 85 tot 170. Deze waardes geven de witheid van het papier aan. Hoe hoger de waarde, hoe witter het papier. Printpapier met een CIE-waarde rond de 145-150 wordt als een mooie standaard witheid gezien voor het printen thuis of het dagelijkse printen op het werk. Er zijn verschillende termen om de witheid te benoemen van natuurwit tot superwit.

Natuurwit, gerecyclede uitstraling

De papiersoorten met CIE-waardes onder de 120 noemen we natuurwit papier, dit papier zou als wat geler kunnen worden omschreven dan we doorgaans gewend zijn. Bedrijven die graag willen laten zien dat ze van gerecycled papier gebruikmaken geven de voorkeur aan TrendWhite, een 100% gerecycled kantoorpapier met een CIE-waarde van 85. Verkrijgbaar in zowel 80 grams A4 als A3 formaat. Wil je wel 100% gerecycled papier gebruiken, maar zonder het gerecyclede uiterlijk? Dan kan ook! Er zijn diverse varianten van de Balance papierlijn te verkrijgen met gemiddelde en hoge CIE-waardes.

Helderwit, lezer-vriendelijk

Papiersoorten met een CIE-waarde van 145-150 omschrijven wij als helderwit en lezer-vriendelijk. Dit papier is uitermate geschikt voor allround printtaken thuis of op kantoor. BalanceClassic en BalancePure zijn daarom ons meest verkochte kantoorpapier, deze hebben een CIE-waarde van 147 en 150. Extra leuk aan dit papier is dat het 100% gerecycled is! Dankzij voorselectie en sortering van gebruikt papier en verbeterde chloorvrije productieprocessen krijgt het papier toch een mooie helderwitte uitstraling. In onze webshop staan nog veel meer papiersoorten met een CIE-waarde van rond de 145-150, variërend in dikte, gebruikte gerecyclede vezel en prijs.

Extra wit, voor wie ‘gewoon’ niet voldoende is

Wil je graag witter papier dan ‘standaard’ wit? Dat is uiteraard ook mogelijk, zelfs in een 100% gerecyclede variant. We noemen papier met een CIE-waarde rond de 160 extra wit papier. We hebben verschillende merken in deze categorie, o.a. de 100% gerecyclede BalanceBright en de FSC gecertificeerde Plano Perfect, Color Copy, Sky Laser, Rey Light en HP Everyday. De producten variëren in eigenschappen zoals stevigheid en grootte en hebben naast FSC verschillende andere keurmerken. Dus voor ieder wat wils!

cie-waarde-papier

Super wit, oogverblindend wit

Wil je papier dat witter is dan wit? Dat kan! We hebben verschillende superwitte varianten van rond de 170 CIE. Bijvoorbeeld de Rey text & graphics, Multicopy, Plano Superior, Prodesign en HP Premium. Allemaal hebben ze een FSC- keurmerk en EU-Ecolabel. Er zijn verschillende formaten papier en diktes te verkrijgen, dus ideaal om te gebruiken voor andere doeleinden dan de gewone printertaken

Start jij ook met circulair inkopen?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. We moeten grondstoffen blijven hergebruiken door circulaire producten te kopen. En we moeten bij aanschaf al nadenken over end-of-life. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?