Van jouw kartonnen koffiebekers maken wij nieuwe bekers!

Kartonnen koffiebekers recyclen

Drink je koffie en thee uit kartonnen koffiebekers of wil je dat gaan doen, maar vind je het maar niets dat ze in het restafval verdwijnen? Ga voor een duurzame oplossing en laat je kartonnen koffiebekers recyclen. Wij maken van gerecyclede koffiebekers weer nieuwe circulaire producten! Weten hoe dat in zijn werk gaat? Wij vertellen je er graag alles over.

Onze circulaire producten

Vaak is de verwachting dat er nieuwe kartonnen koffiebekers van de gerecyclede koffiebekers worden gemaakt, maar dat is helaas niet mogelijk vanwege de veiligheid van voedsel en consumentenproducten. Over het algemeen worden de gerecyclede kartonnen koffiebekers ingezet om hygiëneproducten van te maken zoals papieren handdoekjes of toiletpapier. Ook zijn er een aantal pioniers die het gebruiken om andere producten van te maken. Zo maakt het bedrijf Circular&Co. de NOW cup en Circular CUP, dit zijn herbruikbare drinkbekers.

koffiebekers-afval-recyclen
  • Wij recyclen:

  • Kartonnen koffiebekers

Heeft de SUP-richtlijn impact op je koffiebekers?

In 4 stappen circulair met je koffiebekers

circulair-ondernemen-met-afval

Stap 1: Inzamelen

Kartonnen koffiebekers zamel je het beste in door een speciale inzamelbak met kokers te gebruiken. Doordat de bekertjes in elkaar schuiven tijdens het weggooien zorg je voor een verdichting van 1 op 7, waardoor er veel minder ruimte nodig is. Dit scheelt je ook direct in het aantal ledigingen.

afval-recyclen

Stap 2: Recyclen

De koffiebekertjes worden naar afvalrecyclingbedrijven vervoerd. Daar worden ze in een grote shredder tot kleine snippers gesneden, zodat de dunne plastic coating aan de binnenkant van de bekers stuk gaat. De snippers worden machinaal tot balen geperst, zodat ze makkelijker kunnen worden vervoerd naar de papierfabriek.

circulaire-producten-produceren

Stap 3: Produceren

In de papierfabriek worden de snippers geweekt in een groot bassin met warm water om het plasticlaagje en de lijm te scheiden van bedrukte papiervezels. Vervolgens worden de vezels nog ontinkt en geperst tot nieuw papier waardoor 95% van het water uit de vezels verdwijnt.

 

 

circulaire-producten-inkopen

Stap 4: Een nieuw leven

Van alle verzamelde bekers maken wij weer nieuwe producten en leveren die ook weer bij je terug. De meeste koffiebekers worden na recycling ingezet om hygiëneproducten van te maken zoals toiletpapier en papieren handdoekjes. Ook zijn er andere producten van te maken, zo hebben wij verschillende herbruikbare to go bekers gemaakt van koffiebekers.

Met 10.000 koffiebekers recyclen behaal je de volgende milieubesparingen!

Boom
Kilogram CO2
Liter water
kWh Energie

Denk je nou 10.000 koffiebekers wat veel! Dat lijkt misschien zo, maar bedenk maar eens hoeveel koffiebekers jij op een dag verbruikt. Gemiddeld zijn dat er in Nederland al gauw 1.000 stuks per jaar per werknemer. Dus samen met 10 collega’s kom je jaarlijks al aan 10.000 bekers.

Circulaire producten gemaakt van jouw koffiebekers

500 x 500 px

NOW Cup

Een herbruikbare koffiebeker gemaakt van gerecyclede kartonnen koffiebekers.

papieren handdoekjes gemaakt van gerecycled papier

Papieren handdoekjes

Papieren handdoekjes gemaakt van gerecyclede koffiebekers en gerecycled papier. 

500 x 500 px (1)

Circular Cup

De eerste duurzame herbruikbare to go beker gemaakt van gerecyclede koffiebekers in de wereld.

Gerecycled-toiletpapier

Toiletpapier

Toiletpapier gemaakt van gerecyclede koffiebekers en gerecycled papier. 

Enkele Product for Product klanten

Klaar om van jouw afval een nieuw product te maken?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder. Wij maken jouw afval op kantoor de grondstof voor het product van morgen. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?